MENS (PEOPLE), MILIEU (PLANET) EN ECONOMIE (PROFIT)

Voor een duurzame wereld

We hebben de afgelopen jaren samen met onze boeren, partners en barista’s, die dagelijks met onze melk werken, veel geleerd over de duurzaamheid van onze melk. Duurzaamheid is een breed begrip, maar het komt er in het kort op neer dat in een duurzame wereld mens (people), milieu (planet) en economie (profit) met elkaar in evenwicht zijn, zodat we de aarde niet uitputten. We hebben de wijsheid niet in pacht, maar kijken wel iedere keer met elkaar in onze keten hoe we een stap vooruit kunnen zetten. De ene keer is dat op de boerderij en de andere keer maken we een verbeterslag op het gebied van bijvoorbeeld verpakkingen. We zijn nu na onze zoektocht zo ver dat we een basis hebben staan, waardoor we ook concreet kunnen zijn over hoe wij duurzaamheid zien binnen Holland Jersey. We staan niet stil. Heb je ideeën of vragen meld je dan aan en bouw met ons mee.

verschil klimaatimpact

GEWONE (HOLSTEIN) MELK VS. JERSEY MELK

De Jersey koe is kleiner en produceert dus ook minder melk in vergelijking met de Holstein koe – máár Jersey melk is rijker in waardevolle vetten en eiwitten, wat een groot verschil maakt in de totale klimaatimpact van het product.

*bronnen: Uddin, M. E.; Aguirre-Villegas, H. A.; Larson, R. A. et. al. (2021). Carbon footprint of milk from Holstein and Jersey cows fed low or high forage diet with alfalfa silage or corn silage as the main forage source. Journal of Cleaner Production, 298.

Kristensen, T.; Jensen, C.; Østergaard, S. et. al. (2015). Feeding, production, and efficiency of Holstein-Friesian, Jersey, and mixed-breed lactating dairy cows in commercial Danish herds. Journal of Dairy Science, 98, p. 263-274.

Dalla Riva, A.; Kristensen, T.; De Marchi, M. et. al. (2014). Carbon footprint from dairy farming system: comparison between Holstein and Jersey cattle in Italian circumstances. Acta Agraria Kaposváriensis, 18, p. 75-80.

andere koe, andere melk

Andere koe, andere melk. Jersey melk is melk van een Jersey koe. Een Jersey koe is een kleine bruine koe met een witte snoet. Ze komen oorspronkelijk van het eiland Jersey, zijn intelligent, een beetje eigenwijs en nieuwsgierig. Jersey melk is populair, omdat het van nature 20% meer proteïne, maar ook meer vet, vitaminen en mineralen bevat dan gewone melk. Dat maakt dat het een eigen, volle smaak heeft. Perfect om zo op te drinken, of om op te schuimen voor in je cappuccino. Onze Jersey melk en yoghurt bevat het A2 eiwit*. Dat zorgt ervoor dat deze melk lichter verteerbaar is. Veel mensen met een intolerantie hebben er baat bij. Al onze melk komt zo van de koe. We halen er geen rare fratsen mee uit, het is puur natuur. Onze melk romen we niet af, is gepasteuriseerd en gehomogeniseerd, zoals bijna alle verse melk in de winkel. Dat zorgt ervoor dat het voedsel veilig is.

WE ROMEN ONZE MELK NIET AF
* Uitgezonderd houdbare melk

Transparante
keten

Onze boeren krijgen een eerlijke melkprijs

Een Jersey koe heeft de laagste ecologische footprint