WE ZIJN ER MEE OPGEGROEID

100% natuurlijke jersey melk

Onze Nederlandse kennis over melk en koeien is wereldberoemd. De Nederlandse melkmarkt is heel efficiënt, maar ook wat eenzijdig. Overal dezelfde koeien, overal dezelfde blauwe pakken in de winkel en een vrij anonieme melkplas. In die melkwereld waren ondernemers Peter van Dronkelaar en Harald Hoffmann op zoek naar vernieuwing.

Wie zijn we

Holland Jersey is opgericht in 2015 met de ambitie om een volledig gescheiden melkstroom te lanceren met het Jersey-koeienras. Een oerras, dat van nature melk geeft met veel hogere gehaltes aan vet, proteïne, mineralen en vitaminen: het speciaalbiertje in de zuivel.

Tevens zagen Harald en Peter de potentie van A2-melk. Melk die door het A2-eiwit vaak beter geschikt is voor mensen met een intolerantie voor zuivel*. We maken onze eigen melk en onze eigen yoghurt. We voegen niks toe aan de melk en we halen ook geen onderdelen uit de melk. Dat gebeurt namelijk wel in de reguliere melkstroom. Vooral bij onze volle melk proef je het verschil: 6% volvette melk, dat smaakt te gek! Dat is waar gezonde boerenjongens zoals Harald en Peter mee zijn opgegroeid.

* Intolerantie voor zuivel houd in dat je lactose intolerant bent en lactose (melksuiker) niet goed kunt verteren.

De Jersey koe

Jersey melk is melk van een Jersey-koe. Dit is een kleine bruine koe met een witte snoet. Deze koeien komen oorspronkelijk van het eiland Jersey. Ze zijn intelligent, een beetje eigenwijs en heel nieuwsgierig. Jersey melk is populair, omdat het van nature 20% meer proteïne, maar ook meer vet, vitaminen en mineralen bevat dan gewone melk. Dat maakt dat het een eigen, volle smaak heeft. Perfect om zo op te drinken of om op te schuimen voor in je cappuccino. Onze Jersey-melk en -yoghurt bevatten het A2 eiwit*.

* De verse melk en yoghurt zijn 100% A2, dit staat ook vermeld op het pak. De houdbare melk en kaas zijn nog niet 100% A2.

Onze partners

Holland Jersey gelooft in de kracht van sterke, hoogwaardige en lange termijn partnerships. Samen met hen ontwikkelen en produceren we onze premium producten. Stuk voor stuk zijn ze op hun vakgebied uniek, bevlogen en betrokken. Zo werken we onder andere voor Jersey kaas samen met Vandersterre uit Bodegraven. Onze verse melk en yoghurt worden verwerkt bij Den Eelder uit Well.

Holland Jersey is inmiddels te vinden in de Retail, Groothandel en Horeca in Nederland. In het buitenland groeit onze populariteit. Zo leveren we nu al aan meer dan 10 landen.