Chefkok Thor Lunstroo

Thor, de maker van dit heerlijke gerecht, heeft jaren lang ervaring opgedaan in het buitenland en heeft sinds een aantal jaar zijn eigen Italiaanse restaurant in de Jordaan waar hij de heerlijkste gerechten maakt!

Het begon ooit met koekjes bakken..
Als 14-jarige begon Thor met koekjes en brood bakken op school. Opa en Oma Olsen waren altijd druk bezig in hun eigen bakkerij en Thor had ook de ambities om bakker te worden. Iedere ochtend om vier uur opstaan viel Thor wel steeds zwaarder. Hij gooide het roer om en is de BBL- opleiding tot kok gaan volgen. Vier dagen in de week werken en één dag per week naar school.

Na deze opleiding is Thor zich gaan verdiepen in de Franse keuken. Na een paar jaar Franse leerschool en drie jaar in Frankrijk als kok te hebben gewerkt te hebben, is hij naar het Zuiden vertrokken. Thor heeft na Frankrijk ook nog drie jaar in Spanje gewerkt als chef-kok in de plaats Aguadulce. Na zes jaar ervaring te hebben opgedaan in het buitenland is Thor weer teruggekomen naar Nederland. Als kok bij Toscanini in Amsterdam kreeg hij de fijne kneepjes van de Italiaanse keuken mee. Daar is de liefde ontstaan voor de Italiaanse keuken. En al snel daarna werd zijn droom werkelijkheid. Thor kreeg zijn eigen Italiaanse restaurant in hartje Jordaan en is sinds 2018 eigenaar van La Fiorita. Naast dat Thor eigenaar is staat hij ook nog zelf in de keuken van La Fiorita.

Moderne Italiaanse keuken
La Fiorita staat bekend om haar moderne Italiaanse keuken. Eén voor één prachtige gerechten die je met elkaar kan delen door middel het shared dining concept. Thor zijn favoriete gerecht is de spaghetti aglio olio peperoncino.

Als chef-kok haalt Thor zijn inspiratie uit boeken, Instagram en bekijkt hij ook veel YouTube filmpjes. ‘Ik ben vaak op zoek naar iets speciaals. Zuur, spicy, crispy, het moet allemaal op een leuke manier terugkomen in het gerecht. Ik laat mijn creatieve geest vaak de vrije loop en kom dan op de leukste ideeën. Dit deel ik weer met mijn team om verder te finetunen.’

Thor is aan de slag gegaan met Jersey en heeft een heerlijk gerecht gemaakt met bloemkool en een Parmezaanse crème op Jersey yoghurt basis. Als tweede gerecht heeft hij een meringa gemaakt met een crème suisse van Jersey melk. Thor is echt fan van Holland Jersey producten! ‘De melk is al bij de meeste mensen bekend. Het is heerlijk en voor de Barista ’s schuimt het ook super goed. Maar de Jersey boter is echt mijn favoriet! Thor gebruikt het voor alles, het is zo romig en mooi vet dat je bijna denkt dat het gezond is. De yoghurt is ook een top product. Heel romig en gewoon anders dan andere yoghurt. Thor maakt veel crèmes en sauzen op yoghurt basis zodat het lekker licht is.

Wil je ooit verhuizen?
‘Een droom van mij is om ooit naar Zuid-Spanje te verhuizen en een mooi huis te kopen op het puntje van een bergtop met een schitterend uitzicht. Met een waterbron achter het huis.’ Een prachtige droom maar voor nu is Thor nog niet uitgekookt in zijn Italiaanse keuken.