De Koffie Sensatie – Koffie met Karakter

Namen: Niek Koelewijn
Eigenaar: De Koffie Sensatie

Sinds Niek Koelewijn de Koffie Sensatie is begonnen in 2021, draagt hij zijn platte pet overal waar hij de warme drank verkoopt. “Als mensen de pet zien, dan weten ze dat er goede koffie aan komt!”

De koffie van De Koffie Sensatie reist het hele land door, van kleine huishoudens tot grote ondernemingen in de Randstad. Via een moderne webshop en tal van verkooppunten is het gemakkelijk om de verschillende exclusieve blends en Specialty Coffee’s te verkrijgen. Daarnaast is de koffie met al je zintuigen te beleven in het Experience center aan de museumhaven in Spakenburg.

Authentiek branden op een moderne manier

De focus van De Koffie Sensatie ligt op versheid, duurzaamheid en kwaliteit. Alleen de beste koffie wordt geselecteerd. Bij de branderij wordt de authentieke ambachtelijke slow-roast methode gecombineerd met de modernste technieken. Hierdoor wordt voor elke boon een karakteristiek brandprofiel bepaald. Op deze manier komt het ware karakter het best tot zijn recht.

Experience center

Niek vond zijn passie voor koffie in Italië, het land van de espresso. “Wat ik miste was een plek waar ik mijn enthousiasme over koffie met het publiek en de klanten kon delen en dus had ik de ambitie om een Experience Center te openen in Spakenburg.” Bezoekers worden verwelkomd door een fraaie solex en een authentiek koffie-interieur. Het heeft wel wat weg van een Italiaanse espressobar, maar dan met een hele rij hypermoderne, blinkende koffiemachines.

Jersey Melk

De Koffie Sensatie levert met trots en plezier Holland Jersey Melk. De unieke stijl, smaak beleving en het karakter van de melk passen perfect bij de koffie van De Koffie Sensatie.

Bijdrage aan een betere “Koffie” wereld

Door samen te werken met ThisSideUp coffees wordt het mooier maken van de Koffie wereld gegarandeerd. “Wij vinden het belangrijk dat de mensen die er het hardst voor werken ook de prijs krijgen die ze verdienen” zegt Niek.

Wat anderhalf jaar geleden begon op een zolderkamer is uitgegroeid tot een stabiele organisatie waar de beleving van koffie en het prachtige verhaal er achter centraal staan.