NOORD – Coffee Roasters, altijd vers voor jou gebrand

Namen: Marc van Berkel
Eigenaar: Noord – Coffee Roasters, Noordkade Veghel

Noord Coffee Roasters is een koffiebranderij, groothandel en espressobar. Wij hebben een passie voor verse koffie. Daarom branden wij al onze koffies wekelijks vers. Wij branden de koffies volgens American Roast. Deze lichte branding geeft meer smaak aan jouw koffie. Dat proef je meteen!

De drie bedrijfstakken van Noord Coffee Roasters zijn gevestigd op de Noordkade in Veghel.  Het is het domein van Marc van Berkel en medewerkers. Ze runnen daar een ambachtelijk koffiebranderij een showroom met de allerbeste koffiemachines voor de professionele markt en een koffiekruidenierswinkel met een espressobar. Kortom, koffie is hun passie!

KOFFIEBRANDERIJ

Die koffiebranderij levert vers gebrande koffie aan verschillende horecazaken en bedrijven. Met de Giessen brander heeft Noord-Coffee een capaciteit van ruim 100.000 kilo bonen per jaar. Jaarlijks bezoeken ruim 2.000 bezoekers de branderij. Je bent er welkom ook voor een workshop koffiebranden en koffie proeven, eventueel met lunch in de eigen espressobar van Noord-Coffee. Ruim 2.400.000 kopjes NOORD worden er jaarlijks gedronken. Dit op de ruim 250 locaties waar NOORD wordt geschonken.

DIRECT TRADE

Noord-Coffee importeert al haar koffies zelf, werkt alleen met 100% Arabica Coffee van single origine.  Door koffie te drinken die door directe koffiehandel in jouw kopje terecht is gekomen, maak ook jij de wereld een stukje mooier. Zo ontvangen de boeren 1/3 van de verkoopprijs voor de inkoop van de bonen.

JERSEYMELK

Noord Coffee is een troste leverancier van Jersey Melk. Deze melk is uniek van smaak en karakter. Dat past precies bij die unieke smaak van de vers gebrande bonen van Noord-Coffee. De melk schuimt fantastisch en heeft een unieke licht zoete vol romige afdronk. ‘onze relaties zijn erg enthousiast over Jersey Melk’ vertelt Marc van Berkel, vol enthousiasme.

MIDDEN IN DE SAMELEVING

Het acht jaar geleden gestarte bedrijf groeit voorspoedig, maar Marc kijkt verder dan de financiële cijfers. ‘Een deel van onze winst gaat naar boeren in Rwanda en onze koffie wordt verpakt door medewerkers van Tinks met een afstand tot de arbeidsmarkt. Verder hebben we veel aandacht voor duurzaamheid. Logisch, want koffie is een natuurproduct.

Zonder goede omstandigheden is de koffieoogst gedoemd te mislukken. We zijn bezig een circulair en CO2-neutraal koffieconcept te ontwikkelen met afbreekbare verpakkingen, recyclebare koffiebekers, elektrisch vervoer van onze producten en hergebruik van de koffiedrap. Die drap dient weer als grondstof voor vegetarische hamburgers. Verder verspillen we zo min mogelijk. We branden bijvoorbeeld niet meer koffie dan besteld is. Onze koffie is dus ook altijd vers – en dus op zijn lekkerst.’